Belfry CC

Javítja a közlekedés minőségét

Közlekedés minőség

A Belfry CC – a hozzá tartozó tevékenységekkel – nem oly régen lett a Belfry cégcsoport tagja, de nagyon hamar fejlődésnek indult. Komoly szakmai tapasztalat áll az ágazat tevékenysége mögött, amely az útépítésnek egy speciális, azonban nagyon fontos területét fedi le. Nem lebecsülendő feladat az, hogy az utak képesek legyenek az időjárás változásainak követésére. Másképp reagálnak az utak hidegben és melegben és ezt megfelelő műszaki megoldással kell alátámasztani. Ezen kívül egy új, speciális ágazatot, az útfestést is fel akarja venni a profiljába. Ez egy fejlődő ágazat, mely követni igyekszik a jelenleg növekvő útkarbantartások kihívásait a biztonságos közlekedés elősegítése érdekében.

Referenciák

M6/M60 autópálya alagutak beton pályaburkolatának felületérdesítése

Az M6/M60 autópálya Szekszárd-Bóly-Pécs közötti szakasza alagútláncának a Megrendelő MAK Mecsek Autópálya Koncessziós Zrt. által kijelölt helyszínei vonatkozásában a beton pályaburkolatának – az egyes forgalmi sávok vonatkozásában 2,50 méteres szélességben – csúszás-ellenállási értékeit növelő beavatkozást hajtott végre a Belfry CC Kft. A munka elvégzéséhez szükséges szabályszerű forgalomterelés kialakítását a MAÜ Mecsek Autópálya-Üzemeltető Zrt. végezte. A munkavégzés a Megrendelő MAK Mecsek Autópálya Koncessziós Zrt. koncessziós szerződésében meghatározott csúcsidőn kívüli időpontokban volt kizárólag lehetséges. A felületérdesítés célja, hogy a csúszás-ellenállás mérési eredmény (az „e-UT 09.02.23 Az útburkolat-felület csúszásellenállásának vizsgálata. Mérés SCRIM-mérőkocsival” alapján mérve) minden egyes beavatkozással érintett 20 méteres szakaszon legalább 0,60 értéket mutasson. Golyószórás technológiával végrehajtva a felületérdesítést a minősítő mérés 0,60 – 0,81 közötti csúszás-ellenállási értékeket mutatott.

Mennyiség: 17.000  m2

 

M6/M60 autópálya Szekszárd-Bóly-Pécs közötti szakasz alagutak beton pályaburkolata és a beton folyóka közötti hosszhézag helyreállítása

Az M6/M60 autópálya Szekszárd-Bóly-Pécs közötti szakasza 2018. évi nagykarbantartási munkák keretében az alagútláncban (A, B, C és D jelű alagutak) a jobb és bal pályán a Megrendelő Bitu-Joint Kft. által kijelölt helyszíneken a beton pályaburkolat és a beton folyóka közötti 10-25 mm széles hosszirányú szoroshézag hézagzárásának cseréjét végezte a Belfry CC Kft. A feladat részét képezte a hosszirányú szoroshézag takarítása ekézéssel, seprőgéppel, majd szükség esetén a hézagkamra oldalfalaira történő tisztító célú rávágás, ezt követően hézagzsinór elhelyezése a hézagkamra aljára a kiöntőanyag háromoldalú tapadásának és leszivárgásának megakadályozása érdekében, a kiöntőanyag hézagkamra oldalfalához jobb tapadást biztosító kellősítés, a hézagkamra kiöntése meleg bitumenes hézagkiöntő anyaggal.

Mennyiség: 4.000 m

Kapcsolat:

BELFRY

Székhely:  1016 Budapest, Hegyalja út 7-13.

Telefon: +36 1 920 1195

e-mail címek:

info.belfrype@belfry.hu

info.belfryms@belfry.hu

info.belfrycc@belfry.hu

 

Minden jog fenntartva. All rights reserved. -  2019. © BELFRY

A weboldalt és a fotókat készítette: tartalomdesign.hu